Syyskauden kuulumisia

Elokuun lopulla, syyskauden alussa kirjoitin että syksyllä on tulossa paljon tapahtumia ja webinaareja. Näin on tosiaan myös ollut! Nyt eletään marraskuun loppua ja paljon on kolmessa kuukaudessa tapahtunut.

Syksyn aikana on kierretty ahkerasti seuratapaamisissa. Sysmässä, Nurmijärvellä ja Asikkalassa oltiin alueellisella seuratapaamisella; mukana näissä tapaamisissa oli 12 eri paikallisseuraa. Lisäksi on tavattu muutamia seuroja yksittäisillä seurakäynneillä ja Seurakäyntipäivänä valtakunnallisesti.

Ahtialan-Koiskalan nuorisoseuran tapaamisessa pääsimme seuraamaan päivätansseja.

Nuorten Vaikuttajien alueellinen tapaaminen pidettiin lokakuussa Helsingissä. Tapaamisessa oli mukana yhdeksän nuorta, kolme mentoria ja neljä aikuista ohjaajaa. Ohjelmassa oli muun muassa Helsingin kaupunginvaltuutettu Sini Korpisen tapaaminen sekä tutustuminen suomalaiseen päätöksentekojärjestelmään. Pääsimme myös tapaamaan kaksi eri somevaikuttajaa Saara Danielan ja Carola Hakolan sekä nuoret pohtivat yhdessä Nuorisoseurojen eduskuntavaalitavoitteita.

Nuorten Vaikuttajien ryhmäkuva Carola Hakolan kanssa.

Etelä-Suomen Nuoret Vaikuttajat (Etelän Vetelät) on aktiivinen ja keskusteleva ryhmä. Tapaamisesta saatiin hyvää palautetta ja ryhmä tapaa vielä alueellisessa tapaamisessa ensi helmikuussa sekä valtakunnallisessa tapaamisessa toukokuussa.

Lokakuussa vietettiin Etelä-Suomen Aluefoorumia Lahdessa ja Hollolassa. Aamupäivä käytettiin tehokkaaseen työskentelyyn muun muassa tulevaisuus -työpajassa sekä keskustellen varainhankinnasta ja toimintakertomuksista. Illalla olimme yhdessä Hollo&Martta -festivaalin Karjalaisessa Sadonkorjuujuhlassa. Kiitos kaikille mukana olleille, toivottavasti ensi keväänä nähdään samoissa merkeissä!

Syksyn aikana alueella on myös ollut järjestyksenvalvojan kertauskoulutusta ja ensiapukoulutusta sekä erilaisia webinaareja esimerkiksi energiakriisiin liittyen. Olemme myös kirjoittaneet Etelä-Suomen alueelle muutamia hankehakemuksia. Näistä tiedotetaan lisää mikäli hankesuunnitelmat saavat rahoitusta.

Ensi viikolla valitaan järjestölle uusi puheenjohtaja, kun Ragni siirtyy erovuoroisena pois hallituksesta. Eletään siis jänniä aikoja!

Mukavaa alkavaa talvea, toivottelee toiminnanohjaaja Johanna