Saaran TET-viikko

Tähän viikkoon on mahtunut paljon. Aluksi minua jännitti, mitä viikko tulisi sisältämään. Jännittäminen oli turhaa, koska uusiin tilanteisiin tottui nopeasti. Ystävälliset ihmiset ympärilläni ja hyvä ilmapiiri oli mahtava asia. Oli helpottavaa huomata, kuinka avomielisesti minut otettiin vastaan.

Viikkoni alkoi Tikkurilan toimistolla. Päivän kohokohta oli kuitenkin Munkkivuoren nuorisotalolle meneminen. Kävimme kaupassa ennen sinne menoa ja ostimme Toast Bariin tarvikkeita. Kun olimme tehneet ostokset, kävelimme nuorisotalolle. Siellä tapasin uusia ihmisiä, joiden kanssa puhuimme esimerkiksi Avartista. Kun nautimme leipiä, askartelimme samalla pikkujoulukoristeita.    

Toisena päivänäni aloitin taas toimistolta. Siellä askartelin askartelumalleja pikkujouluja varten. Lähdimme Myllykylään Luova lava -kerhoa kohti. Lapset olivat todella mukavia. He kertoivat kuulumiskierroksella päivästään sekä siitä, mitä he ajattelivat lapsen oikeuksista. Pian he pääsivätkin jo vauhtiin näytelmänsä kanssa. Siinä oli hauska juoni, joka sopii täydellisesti pikkujouluihin näytettäväksi. Lopuksi pääsimme vielä askartelemaan lisää.

Keskiviikkona päiväni alkoi Redistä. Siellä teimme töitä vapaakaupungissa. Se oli tilana mukava, ja hyvä työtila. Kirjoitin siellä myös tekstin, joka julkaistiin Stadin nuorisoseurojen Instagramissa. Kun aika koitti, lähdin kohti Käpylää. Siellä apuohjasin kahta kokkikerhoa. Ensimmäisessä ryhmässä oli vähän nuorempia lapsia ja toisessa vanhempia. Lapset tekivät pitsaa. Herkullinen tuoksu kohosi uunista ja täytti koko luokan. Pitsa näytti maistuvan.

Torstaina aloitin taas toimistolta, jossa askartelin askartelumallit loppuun. Lähdimme seuraavaksi Herttoniemeä kohti. Siellä oli kaksi Luova lava – kerhoa. Tanssimme ensimmäisen ryhmän kanssa alussa. Leikin nimi oli tanssistop. Lapset tykkäsivät siitä paljon ja he eläytyivät leikkiin kunnolla. Leikimme myös sähkötysmurhaajaa, josta he myös pitivät. Leikkien jälkeen alkoi näytelmän harjoitteleminen. Näytelmä oli luova ja hauska. Kun seuraava ryhmä tuli, aloitettiin taas kuulumiskierroksella. Kun kuulumiset oltiin käyty, alkoi esityksen harjoitteleminen. Lopuksi leikimme sähkötysmurhaajaa. Uskon että he pitivät myös leikistä.

 Tämä on ollut silmiä avaava kokemus. Erilaisten kerhojen toimintaan tutustuminen on ollut miellyttävää. Tähän viikkoon on mahtunut paljon askartelua, josta olen myös tykännyt. Tämä TET- viikko on opettanut minusta itsenäisemmän työskentelijän, kasvattanut rohkeuttani sekä parantanut vuorovaikutustaitojani.

Kirjottanut Saara