KNoppi -ohjaajakoulutus käynnistyi Etelä-Suomessa

Vuoden tauon jälkeen pääsimme jälleen kouluttamaan uusia ohjaajia, kun KNoppi -ohjaajakoulutus käynnistyi viime viikonloppuna Helsingissä. Mukana koulutuksessa on kymmenen nuorta kuudesta eri paikallisseurasta. Koulutus kestää kolme viikonloppua ja siihen sisältyy myös ohjausharjoittelu.

KNoppi on nuorisoseurajärjestön ohjaajien peruskoulutus, joka antaa valmiudet lasten ja nuorten kerhojen ja ryhmien ohjaamiseen nuorisoseuroissa. KNoppi –koulutus ei tähtää tietyn harrastusalan taitoihin, vaan sen tehtävänä on antaa perusvalmiudet ohjaajana toimimiseen. Koulutus koostuu neljästä osasta: Ohjaajana toimiminen, ohjaaja kasvattaja, ohjaajana nuorisoseurassa ja ohjaajana kehittyminen.

Ohjaajakoulutus käynnistyi viime lauantaina Munkkivuoren nuorisotalolla. Koulutuksen vetäjinä toimivat toiminnanohjaajat Pirita Laiho ja Johanna Lindstam. Lauantaina kurssin sisältönä olivat seuraavat aiheet; tutustumisleikit, kurssilaisten yhteiset pelisäännöt, ulkoleikit, millainen on hyvä ohjaaja sekä ohjaajan vastuu ja tehtävät. Lisäksi illan aika suunniteltiin oma kerho; sisältö, mainostus, toimintavuosi, lukukausi, yksi kerhokerta ja budjetti. Illan päätteeksi tehtiin myös askarteluhommia sekä valmistettiin yhdessä pizzaa iltapalaksi.

Yhdessä sovitut pelisäännöt.

Sunnuntaina koulutuksen sisältöjä olivat muun muassa kerhon turvallisuus (turvallisemman tilan periaatteet), lapsen kehitys ja osallisuus, leikin tavoitteet ja valinta sekä ryhmän roolit. Koulutuksessa käytettiin paljon toiminnallisia tehtäviä ja pyrittiin mahdollisimman rentoon yhdessäoloon.

Knoppilaiset pohtivat yhdessä annettua tehtävää.

Ensimmäinen KNoppi -viikonloppu on nyt vietetty ja knoppilaiset lähetetty kotiin kotitehtävien kanssa. Heille jäi tehtäväksi tutustua tarkemmin omaan seuraan sekä valmistautua ohjaamaan leikki muille knoppilaisille. Seuraava koulutusviikonloppu on tammikuussa. Silloin paikkana toimii Lahdessa Hannunsali ja aiheina muun muassa yhdenvertaisuus ja unelmien nuorisoseura.

Kiitos aktiivisille knoppilaisille mukavasta viikonlopusta ja nähdään tammikuussa Lahdessa!

terveisin: Pirita ja Johanna