Etelä-Suomen alueen vuoden nuorisoseuraksi 2022 on valittu Kuhmoisten nuorisoseura

Etelä-Suomen alueen vuoden nuorisoseuraksi 2022 on valittu Kuhmoisten nuorisoseura. Valinta julkistettiin 19.3. Etelä-Suomen Aluefoorumissa.

Palkinnon vastaanottivat Kuhmoisten nuorisoseuran
sihteeri Paula Häyrinen ja puheenjohtaja Annariikka Nurminen.

Kuhmoisten nuorisoseura on erittäin innovoiva ja kekseliäs seura pienestä koostaan huolimatta. Tästä osoituksena muun muassa korona-aikana kehitetty nuorten ohjaama pyöräilykerho, jossa yhdistyy ulkoilu ja nuorten mukaan saamineen. Pyöräilykerhoon on palkattu nuoria ohjaajia heidän ensimmäisiin työpaikkoihinsa. Seuran aikuisten tuki toiminnan järjestämisessä on äärimmäisen tärkeää ja toiminut hyvin Kuhmoisissa. Seuralle on hankittu Leader-rahoituksella myös pyöriä, eli jokaisella harrastajalla ei tarvitse olla omaa maastokelpoista pyörää.  

Seuran toimijat osallistuvat yhteisiin tapahtumiin ja toimintoihin aktiivisesti järjestäen myös omaa toimintaa. Seuran jäsenet ovat kehittäneet korona-aika omaa hallintoaan ja toimintatapojaan Kansalaisfoorumin opintoryhmätuen avulla ja seuran kehittämistoiminta jatkuu edelleen. Aktiiviseuralaiset osallistuvat seuran toiminnan kehittämiseen myös valtakunnan tasolla ja seura on onnistunut toimimaan maaseutumaisessa ympäristössä ilman omaa seurantaloa.  

Tunnustus on osoitus pitkäjänteisestä ja innovatiivisesta toiminnasta vaikeana korona-ajan aikana.

Valinnan ovat tehneet Nuorisoseurat Etelä-Suomen valtuutetuista koostuva toimikunta.