Seurantalojen korjausavustus 2017, seurantalopäivä ja muita Kotiseutuliiton kuulumisia

Seurantalojen korjausavustus 2017 hakuaika on syyskuussa, mutta hakemusta on hyvä valmistella jo nyt. | Seurantalopäivää vietetään 9.-11.9.2016. | Onhan talonne tiedot ajan tasalla seurantalot.fi-sivustolla? | Lähetä tarinasti seurantalolta!

Seurantalojen korjausavustus 2017 – valmistele hakemista nyt

Kuntokartoituksen ja korjaussuunnittelun aika on nyt, jos seurantalon korjaamiseen aiotaan hakea Kotiseutuliiton avustusta syksyllä. Suunnittelua kannattaa tehdä yhteistyössä rakennusalan ammattilaisen kanssa. Huolellisesti laaditulla, perustellulla hakemuksella on parempi mahdollisuus saada avustusta.

Avustuksen hakuaika on syyskuussa. Huomaa, että mikäli korjaustyöt halutaan aloittaa ennen hakemuksen jättämistä, on niistä pyydettävä ennakkolausunto Kotiseutuliiton rakennustutkijalta.

www.kotiseutuliitto.fi/seurantaloavustukset

 

Seurantalopäivä tulee

Valtakunnallista seurantalopäivää vietetään vuosittain syyskuun toisena viikonloppuna. Tervetuloa mukaan järjestämään tapahtumia!

Seurantalopäivä tarjoaa tilaisuuden tehdä taloja tunnetuksi ja järjestää kaikille avointa toimintaa. Ohjelma on vapaa: Avointen ovien lisäksi voi järjestää erilaisia tapahtumia kuten talkoita, työpajoja tai tansseja tai esitellä talon kunnostusta ja vaikkapa palkita aktiivisia talkoolaisia. Tai houkuttelisiko vaikka kirpputori lähiseudun asukkaita tutustumaan taloon? Tiedota tapahtumasta paikallislehdessä, sosiaalisessa mediassa, menovinkkipalstoilla, ilmoitustauluilla jne. ja kerro tapahtumasta myös Kotiseutuliittoon (seurantalot@kotiseutuliitto.fi).

Seurantalopäivä on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä. Tänä vuonna kulttuuriympäristöpäiviä vietetään teemalla Porukan paikat, yhteiset ympäristöt.

www.seurantalot.fi/tietoa-toimijoille/seurantalopaiva

 

Tunnethan www.seurantalot.fi-sivuston?

Mitä?

Sivuilla esitellään valtaosa Suomen seurantaloista – tarkista, ovatko talonne tiedot ajan tasalla tai puuttuuko talo sivuilta kokonaan. Seurantalot.fi:stä löytää myös seurantaloille räätälöityä korjaustietoa ja uutisia.

Miksi?

Sivusto auttaa yhdistyksiä markkinoimaan taloaan vuokraajille, joten sivuille kannattaa lisätä kuva talosta, ajantasaiset yhteystiedot ja lyhyt kuvaus.

Sivusto kokoaa valtaosan Suomen seurantaloista samaan paikkaan juhlatiloja etsivien ja muiden kiinnostuneiden iloksi. Talon tiedot kannattaa pitää ajan tasalla, vaikka talolla olisi omatkin nettisivut.

Jokaisen talon sivulle saa myös talteen tietoa talon rakenteista ja korjauksista. Tietoja täyttämällä ne pysyvät tallessa, vaikka yhdistyksen vastuuhenkilöt vaihtuisivat. Tämä osa ei näy julkisesti.

Miten?

Jos talo puuttuu sivuilta kokonaan tai sen tiedot kaipaavat päivittämistä, kerro siitä osoitteeseenseurantalot@kotiseutuliitto.fi. Lisäämme talon sivuille ja lähetämme tunnukset, joilla talon tietojen päivittäminen onnistuu.

 

Mitä seurantaloilla tapahtuu?

Millaisia kokemuksia sinulla on seurantaloilta? Todistitko erikoista tapahtumaa, tapasitko julkkiksen tai onko mieleesi jäänyt jotakin muuta kertomisen arvoista? Keräämme kokemuksia ja muistoja seurantaloilta Suomi 100 -juhlavuonna julkistettavaa nettisivustoa varten. Erityisesti toivomme tarinoita nykypäivästä tai lähihistoriasta.

Katso lisätietoja täältä: www.kotiseutuliitto.fi/seurantalot/seurantalojen-tarinat

Tarinavinkit voi lähettää myös sähköpostilla seurantalot@kotiseutuliitto.fi

 

Ps. Seurantalot ovat myös Twitterissä!
twitter.com/seurantalot