Alueen tapahtumia

EILALAHDEN HARRASTAJATEATTERI esittää toukokuussa 2017 näytelmän Eila Lahden Pikkuteatterissa (Loviisankatu 8). Ensi-ilta on torstaina 11.5. klo 19 ja sitä esitetään kaikkiaan viisi kertaa. Näytelmä perustuu Tove Idströmin elokuvakäsikirjoitukseen.

Idström näkee Eilan kertomuksena pelon voittamisesta ja omanarvontunnon kasvusta. Vuonna 2003 valmistunut elokuva oli ehdolla peräti kahdeksan Jussi-patsaan saajaksi ja se voitti niitä kaksi. Näytelmäksi sen on dramatisoinut ja ohjannut Jorma Kakko. Eilaa ei ole aiemmin esitetty näyttämöllä, joten kyseessä on kantaesitys.

Eila-näytelmä kertoo siivooja Eila Salosesta ja hänen suhteestaan kolmeen eri tahoon – työyhteisöön, miesystäväänsä ja poikaansa. Mikään näistä suhteista ei ole kunnossa. Eila myötäilee elämässään joka suuntaan osaamatta tehdä mitään asioiden korjaamiseksi. Lopulta tilanteiden kärjistyessä Eila kuitenkin löytää itsestään voimaa ja uskaltaa tulla oman elämänsä sankariksi.

Eila on draama arjesta unohtamatta kuitenkaan huumoria ja se perustuu tositapahtumaan 1990-luvun lopulta. Tuolloin joukko valtion palveluksessa olleita siivoojia irtisanottiin laittomasti yhtiöittämisen seurauksena. Siivoojat haastoivat lopulta valtion oikeuteen.

Näytelmä kysyy oikeutetusti, ovatko työntekijät vain pelinappuloita yritysten voitontavoittelussa. ”Työantajien ei tarvitse piitata työntekijöiden oikeuksista, koska työntekijät vain harvoin uskaltavat niitä vaatia. Eila kertoo juuri siitä käänteestä, jolloin ihmisten kohtelu muuttui huonosta törkeäksi.” (Leena Eräsaari, 2009)

Eila on tarina, joka on tärkeä kertoa ja tuoda esiin. Se osoittaa, että oikeutta voi saada vain, kun uskaltaa sitä itse vaatia. Elokuva oli ajankohtainen valmistuessaan ja näytelmä on sitä yhä. Pienen ihmisen osa ei ole kadehdittava tänäkään päivänä”, toteaa ohjaaja Jorma Kakko.

EILA -näytelmän esityspäivät:

to 11.5. klo 19 to 18.5. klo 19 pe 19.5. klo 19 la 20.5. klo 18 la 27.5. klo 18
Liput 10 e (vain käteismaksu) Lippujen ennakkovaraukset: lahdenharrastajateatteri@luukku.com tai 044 344 7558/Päivi Myynti ovelta alkaa tuntia ennen esityksiä

www.lahdenharrastajateatteri.com


VIULUNSOITTAJA KATOLLA


ITÄMAISEN TANSSI KURSSI

Skarabe ry järjestää Itämaisen tanssin alkeiskurssin sunnuntaisin 12.2.-12.3.2017 klo 17-18.
Hinta 30€, Skaraben jäseniltä 25€.
Paikkana Hannunsali, osoite Rautatienkatu 3, Lahti (käynti sisäpihalta).

Alaovi on lukittu, joten paina Hannunsalin summeria, niin ovi avataan.

Ilmoittautumiset: skarabe106@gmail.com
Lisätietoa Skarabe ry:stä: https://skarabe.yhdistysavain.fi


Mattien ja Maijojen FolkJam®- tunnit keväällä –17

Tule ammentamaan energiaa tanssin virrasta!

FolkJam-tanssiliikuntatunti , Hollolan Uimahallin Monitoimisali,

Terveystie 8

Lisätietoja: www.matitjamaijat.fi

Keväällä 2017 Matit ja Maijat järjestää yksittäisiä FolkJam ® -tunteja. Ensimmäisen kerran jammailtiin tammikuussa, seuraavaksi jammaillaan sunnuntaina 19.3. Täysin kotimainen FolkJam ® sopii kaikille ikään,

kokoon tai kuntoon katso-matta. Liikemateriaali ammentaa suomalaisista tansseista ja tunneilla

soi juureva skandinaavinen musiikki. Tunnilla lähdetään liikkeelle kävelytaidosta, ja pian huomaatkin tanssivasi. Tunnin ohjaa Riina Hosio, energiseksi, hauskaksi ja kotoisaksi mainittu tanssin ammattilainen.